SZOLGÁLTATÁSAIM

MI A SZEXUÁLTERÁPIA?

A szexuálterápia annyit jelent, hogy a szexuális életben felmerülő problémákkal foglalkozom, egyénileg és párokkal is. A közös munkánk lényegi része az a változás elérése, ami megadhatja azt az érzést, hogy felszabadultabban, magabiztosabban éld meg a szeretkezéseket – akár nő vagy, akár férfi. A szexuálterápia abban segíthet, hogy:

valamit máshogyan szeretnél a szexben és nem tudod elmondani

problémáid vannak a vággyal, a libidóddal

férfiként a merevedés elérése, annak megtartása a gond, ha pedig nő vagy, a behatolással/orgazmus elérésével van problémád

HOGYAN ZAJLIK A SZEXUÁLTERÁPIA?

Az első alkalommal találkozunk, megbeszéljük a célt, amit te határozol meg. A következő két alkalommal rólad beszélünk, majd a harmadik találkozás után felvázolom, hogy hogyan tudnék segíteni a cél elérésében. Lépésekben haladunk a cél felé, olyan tempóban, ahogy az életed megengedi – általában a legkönnyebben megoldható gondokkal kezdjük, és haladunk a nehéz témák felé. A párkapcsolati gondoktól és az egyéni problémáktól is függ, hogy mennyire gyorsan tudunk haladni. (A közös munkánk során nincs semmilyen fizikai kontaktus, ez tilos és etikátlan.)


SZEXUÁLTERÁPIA NŐKNEK

Pornót néz a párod? Nem érted, miért nem úgy működik a szex, ahogy fejben szeretnéd? Gondod van azzal, hogy felszabadult legyél az ágyban? Fájdalmas a behatolás? Szeretnéd megélni az orgazmust behatolással? Ezekben mind segíthetek neked.

SZEXUÁLTERÁPIA FÉRFIAKNAK

Problémád van a merevedéseddel? Félsz ismerkedni, mert tartasz attól, hogy újból felsülsz? Rendszeresen pornót nézel, amit titkolsz a partnered elől, mert szégyelled? Nehezen ismerkedsz? Még szűz vagy? Ezekben segíthetek neked.

SZEXUÁLTERÁPIA PÁROKNAK

A szex kikopott? Esetleg rutinszerűen, unalmasan zajlik? A partnered többször akarja a szexet mint te, és már a csókot is kerülöd, nehogy szex legyen a vége? Vagy ellenkezőleg, a párod kerül minden intimitást? Ezekben mind segíthetek nektek.

MI A PÁRTERÁPIA?

A párterápia nem más, mint egy hatékony eszköz arra, hogy mindazt, amit a párkapcsolatban, házasságban nem tudtok ketten megoldani, megtaláljátok a gondokra a megoldást. A legtöbb pár életében az intimitásban, a szexualitásban, a kommunikációban és a mindennapi praktikus együttműködés területek egyikén (vagy több területen is) vannak gondok. A párterápia tehát abban segíthet, hogy:

képessé váljatok együtt a harmonikusabb közös életre akár a megcsalás után is

könnyebben, gördülékenyebben működjetek együtt a hétköznapokban

képesek legyetek úgy veszekedni és vitázni, hogy azok építően hassanak a kapcsolatra

HOGYAN ZAJLIK A PÁRTERÁPIA?

Az első alkalommal mindhárman találkozunk, megbeszéljük a célt, amit ti ketten határoztok meg. A következő két alkalom külön-külön zajlik, velem kettesben. A következő alkalommal pedig ismét együtt találkozunk, amikor már együtt elkezdjük a konkrét közös munkát. Lépésekben haladunk a cél felé, olyan tempóban, ahogy az életetek megengedi – általában a legkönnyebben megoldható gondokkal kezdjük, és haladunk a nehéz témák felé. A párkapcsolati gondoktól és az egyéni problémáktól is függ, hogy mennyire gyorsan tudunk haladni. (A közös munkánk során nincs semmilyen fizikai kontaktus, ez tilos és etikátlan.)

MI A MEDIÁCIÓ?

A mediáció nem más, mint alternatív vitarendezés, békítés. Ezzel a szolgáltatásommal azoknak a pároknak tudok segíteni, akiknél visszatérő problémák vannak, és azok rendszerint kiabálással, veszekedésekkel zárulnak. Ha pedig már ott tartotok, hogy elkerülitek a témákat, hogy nehogy még több veszekedés legyen, akkor egyértelműen szükséges egy harmadik, pártatlan fél. A mediáció tehát abban segíthet, ha:

rengeteg a vita, visszatérő témákban nem tudtok megegyezni (gyereknevelés, ünnepek töltése, háztartásvezetés, bulizás a haverokkal)

anyós-após problémáitok vannak, esetleg a nevelt gyerekekkel nehéz a párkapcsolat

a kommunikáció igen nehézkes, rengeteg a félreértés

HOGYAN ZAJLIK A MEDIÁCIÓ?

A mediációs konzultációk minimum 2 órásak, és van, hogy 3 órán át is eltartanak (ennek díjazása 6000 Ft /fő/óra). Lényegesen kevesebb ülés is elég így, ráadásul rögtön bele is vágunk: mindannyian találkozunk, és átbeszéljük az első alkalommal, hogy milyen fő problémáitok vannak. Ezeket aztán mindenki kiadhatja magából a közösen elfogadott szabályok alapján. Békítőként veszek részt ebben, és az a szerepem, hogy olyan megoldást találjunk, ami mindenkinek megfelelő. A cél a jobb, hatékonyabb jövőbeni együttműködés. Van lehetőség kamaszmediációra és családi mediációra is.