SZEXUÁLTERÁPIA – szexuális tanácsadás

MI A SZEXUÁLTERÁPIA?

A szexuálterápia annyit jelent, hogy a szexuális életben felmerülő problémákkal foglalkozom, egyénileg és párokkal is. A közös munkánk lényegi része az a változás elérése, ami megadhatja azt az érzést, hogy felszabadultabban, magabiztosabban éld meg a szeretkezéseket – akár nő vagy, akár férfi. A szexuálterápia abban segíthet, hogy:

valamit máshogyan szeretnél a szexben és nem tudod elmondani

problémáid vannak a vággyal, a libidóddal

férfiként a merevedés elérése, annak megtartása a gond, ha pedig nő vagy, a behatolással/orgazmus elérésével van problémád

SZEXUÁLTERÁPIA NŐKNEK

Pornót néz a párod? Nem érted, miért nem úgy működik a szex, ahogy fejben szeretnéd? Gondod van azzal, hogy felszabadult legyél az ágyban? Fájdalmas a behatolás? Szeretnéd megélni az orgazmust behatolással? Ezekben mind segíthetek neked.

SZEXUÁLTERÁPIA FÉRFIAKNAK

Problémád van a merevedéseddel? Félsz ismerkedni, mert tartasz attól, hogy újból felsülsz? Rendszeresen pornót nézel, amit titkolsz a partnered elől, mert szégyelled? Nehezen ismerkedsz? Még szűz vagy? Ezekben segíthetek neked.

SZEXUÁLTERÁPIA PÁROKNAK

A szex kikopott? Esetleg rutinszerűen, unalmasan zajlik? A partnered többször akarja a szexet mint te, és már a csókot is kerülöd, nehogy szex legyen a vége? Vagy ellenkezőleg, a párod kerül minden intimitást? Ezekben mind segíthetek nektek.

AKKOR KERESS MEG, HA:

a szexuális életedet szeretnéd fejleszteni,

Szexuális tanácsadóként az a szerepem, hogy megtaláljuk azt a fejlődést a saját szexualitásodban, ami téged elégedettséggel töltene el. Akár egyénileg akár a pároddal szeretnél a jobb szexen dolgozni, abban segíthetek, hogy megtaláljátok a számotokra legjobban működő lehetőségeket. Segíthetek abban is, hogy képessé válj egyáltalán beszélni a szexről – hiszen ez a legnehezebb sokak számára.

ha egyedül megy, de partnerrel valamiért nem működik a szex,

A férfiaknál leginkább a pornónézés szokott problémát generálni a partnerrel való szexben, általában a merevedésben mutatkozik meg a szokás miatt kialakult rutin. Nőknél pedig a behatolással megélt szeretkezések okozhatnak gondot – akár fájdalom formájában vagy a tetőpont megélésenek hiányában.

ha a partnereddel eltérő a szexuális vágyatok, ha régóta nincs szex.

TIpikusan krízishelyzetet teremt a szexuális életben a párkapcsolat egyéb területein szerzett harag, düh. A libidón változtathatnak a negatív érzések, ráadásul a sok vita is elveszi a kedvet az összebújástól. Sok esetben ezeknek a gondoknak a feltárása, a viták rendezése és a szexualitás-intimitás fejlesztése adhatja meg a kellő lökést a házassághoz, párkapcsolathoz.

RÓLAM

EZ SZÁMOMRA NEMCSAK MUNKA

Örömmel tölt el, ha segíthetek abban, hogy önmagával és partnerével harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet éljen bárki, aki hozzám fordul. Párkapcsolati tanácsadással, a harmonikus szexuális élet elérésének segítésével foglalkozom, újságíróként a szexuális és párkapcsolati témakörben írok 2006 óta, szakértőként írt cikkeim elérhetőek a 24.hu oldalán.

Hiszek abban, hogy a férfi és a női energiák mindenkiben ott vannak, és abban is, hogy minden férfinak szüksége van arra, hogy igazán férfinak érezze magát egy nő mellett, mint ahogyan a nőknek is szükségük van arra, hogy igazán nőnek érezzék magukat egy férfi mellett. Segítek abban is, hogy ne szégyellje magát, és ne legyen zavarban senki a hálószobában, így sokkal több örömet megélhet. Tudom, hogy az éveken át cipelt fájó igazságok mekkora teherré tudnak válni, és azt is tudom, hogy beismerni, elmondani olyasvalakinek, aki hozzáértő, aki empátiával áll e teherhez, egyfajta szabadságot ad.

KÉPZÉSEIM:

A sárospataki Tanítóképző Főiskolán végeztem tanítóként, aztán az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója voltam felnőttképzés szakon, majd az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológusától tanultam az emberi szexualitás pszichológiáját, posztgraduális szexuálterapeuta képzésen. A párkapcsolati (és családi, illetve kamaszmediáció) mediátor képzés amin részt vettem, FAT által akkreditált képzés. Jelenleg tranzakcióanalitikus szemléletmódú coach képzésre járok.

ÚJSÁGÍRÓI MUNKÁM SZAKÉRTŐKÉNT:

Az emberi szexualitással több mint tíz éve foglalkozom, újságíróként is, cikkeimmel az a célom, hogy senki nem ijedjen meg, ha szexuális vagy párkapcsolati gondjai vannak, hanem lássák, hogy nincsenek egyedül, és gondjaikhoz tudnak segítséget kérni. 2006 óta írt cikkeimhez rengeteg kutatást ismertem meg, sok-sok interjút készítettem szakemberekkel is, mindegyikből tanultam, tudásomat bővíthettem a tanulmányaim mellett. 2016 óta foglalkozom párkapcsolati és szexuális tanácsadással.

Azoknak, akik megkeresnek, a valódi együttérzésemet, az abszolút nulla bírálatot és ítélkezést, a humorérzékemet és elkötelezettségemet tudom felajánlani, amik elősegíthetik a tartós változást az életükben. A személyes találkozás mellett örömmel dolgozom videochaten is, e-mail coaching ülésekre is van lehetőség, ezekre regisztrálni lehet a Kapcsolat oldalon.

MIÉRT ENGEM VÁLASSZ?

Magánemberként én is jól ismerem, milyen hatással van a mindennapokra az, ha a szex valamiért nem olyan, és nem marad más csak a remény, hogy talán hamarosan újra olyan lesz, mint amilyen hajdanán volt. Párkapcsolati gondok, betegségek, közeli hozzátartozó halála mind olyan nehézségek, amik okozhatnak elakadást a szexuális életben. Általában igaz az, hogy ha történnek is ilyenek az életünkben, 1-2 hónap elteltével érdemes visszatérni a testiséghez, hiszen minél több idő marad ki, annál inkább kikophat a szex a kapcsolatból. A szexet mindig, bármilyen életkorban újra lehet tanulni, nem velünk született képesség. Abban hiszek, hogy az állandó önfejlesztés és a megfelelő önismeret sok-sok krízisen átsegíthet bárkit. Konkrét, gyakorlati eszközöket adok, edukatív technikákkal dolgozom.

a közös munkánk valóban átformálhatja az életed

erőt kaphatsz velem ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságod

megtaláljuk együtt azt a célt, ami a fejlődésedet szolgálja, és segítek, hogy elérd a kitűzött célt

segítek abban, hogy felszabadítsd magad, többet láss a magánéletedből

NEM UNOD MÉG AZ ELÉGEDETLENSÉGGEL TÖLTÖTT IDŐT?

A közös munkánkban megtalálhatod az erőt ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságokat. Bárki elveszítheti az irányt az életében, és előfordulhat, hogy nem tudja, mit tegyen. Ismerem az érzést, és segíthetek neked abban, hogy sokkal könnyebb legyen az életed!

A közös munkánkban azonban nem a saját tapasztalataimból merítek, hanem arra koncentrálok, hogy a kliensek a lehető legtöbbet kihozhassák magukból a párkapcsolatban úgy, hogy az építse és fejlessze mindkettejüket. Abban hiszek, hogy az állandó önfejlesztés és a megfelelő önismeret sok-sok krízisen átsegítheti a párokat. Konkrét, gyakorlati eszközöket adok, edukatív technikákkal dolgozom.

HOGYAN ZAJLIK A SZEXUÁLTERÁPIA?

Az első alkalommal találkozunk, megbeszéljük a célt, amit te határozol meg. A következő két alkalommal rólad beszélünk, majd a harmadik találkozás után felvázolom, hogy hogyan tudnék segíteni a cél elérésében. Lépésekben haladunk a cél felé, olyan tempóban, ahogy az életed megengedi – általában a legkönnyebben megoldható gondokkal kezdjük, és haladunk a nehéz témák felé. A párkapcsolati gondoktól és az egyéni problémáktól is függ, hogy mennyire gyorsan tudunk haladni. (A közös munkánk során nincs semmilyen fizikai kontaktus, ez tilos és etikátlan.)

/Nem tudom vállalni, ha: egyiküket diagnosztizálták mentális betegséggel vagy esetleg személyiségzavarral él együtt. Ebben az esetben pszichoterapeuta segíthet a párkapcsolati gondok megoldásában./

SZOLGÁLTATÁSOK

Párterápia – párkapcsolati és házassági problémák egyénileg és párban is (közös nevező megtalálása, megcsalás, hatékonyabb együttműködés a mindennapokban, szakíts-e vagy sem)

Szexuális problémák egyénileg és párban is (vágy, libidó csökkenése, orgazmusgondok, merevedési problémák, pornó gondok, szexuális élet minőségi javítása)

Társkeresés, ismerkedés (új partnerrel való összehangolódás, társkeresés folyamatában segítség a randizásoktól a szexuális élményig, válás utáni új életrendezés és ismerkedés)

MENNYIBE KERÜL?

A szexuálterápia (tanácsadás) 22.000 Ft / 50 perc két főnek. Párok esetében mediációs technikákkal is dolgozom, így problémáktól függ az ár is. A mediáció általában 2-3 órás, és 6.000 Ft / óra /fő.

ONLINE: a kapcsolatfelvétel és időpontfoglalás után az internetes felületet is megbeszéljük, többnyire a Messenger vagy Google Meet videochatet használom.

EMAILEN: a kapcsolatfelvételnél megadott email címen keresztül tudunk majd együttműködni.

AMIT MÁSOK MONDTAK RÓLAM

“Úgy voltam az egésszel, hogy belefeledkeztem, a világ megszűnt, és most nem attól tértem magamhoz, hogy a feleségemnek baja van, hanem azért, mert éreztem, hogy élvez, majd a negyedik, hatalmas orgazmusa után éreztem azt, hogy most már csak apró finomságokra vágyik, szerelemre, érintésekre, puszikra, semmi másra. Ha össze kellene foglalnom, ez óriási változás. Adni még nem tud, mert zavarban van, de hogy elfogadni megtanult, és kérni is, az biztos. Sehol egy műnyögés, semmi megjátszás. Köszönöm!”

/Károly, 56 éves, 20 éve házasságban, pártanácsadás/

“Amit válaszként kaptam, gyökeresen megváltoztatta az életemet. Fogalmam sincs, hogy ez az új út hova, merre fog vezetni, de elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy kaptam egy iránymutatást, amit magamban éreztem, de kellett hozzá egy megerősítés. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb döntésekkel és kellő bátorsággal éljem meg a mindennapokat. Ez a munka nehéz lesz, de semmit nem vártam jobban, mint ezt a pillanatot. Elkezdődik végre a saját életem.”

/Imola, 32 éves, online egyéni tanácsadás/

“Kevésbé érzem magam kellemetlenül a vitás helyzetekben a párommal, jobban átlátom, hogy mi az én felelősségem és mi a párom felelőssége a kapcsolatunkban. Rengeteget léptem előre a közös munkánk hatására saját magammal, sokkal magabiztosabb lettem. Könnyebben tudok beszélni a nehezebb témákról is, átlátom a kritikus kommunikációs folyamatokat és értem a saját működésemet.”

/Dávid, 28 éves, egyéni konzultáció/

Mi sem bízonyítja jobban a szakértelmét, mint az én esetem! A kitűzött célok számomra valótlannak tűntek, de a közös munkánk meghozta az eredményét: lassan a barátnőmmel közeledünk az egy éves évfordulónkhoz. /Imre, 26 éves, online, egyéni tanácsadás/

A közös munka során a problémám megoldott és azóta nagyon élvezem a szexet, sőt beszélni is imádok róla! (Ezt is a terápiának köszönhetem.) /Klára, 28 éves, egyéni, személyes tanácsadás/

Tímea a kapcsolaton belüli súrlódások kezelésében is komoly segítséget nyújtott, amire korábbi tapasztalatok híján rá is szorultam. Több mint másfél év után elmondhatom, hogy szerintem ez a közös munka Tímeával mentette meg a párkapcsolatomat. /Ádám, 39 éves, egyéni, online tanácsadás/

Szerettem Timivel dolgozni, őszinte és közvetlen légkörben működtünk együtt már az első alkalomtól kezdődően. Jól ráérzett mindig, hogy mikor mibe kell belekérdeznie, és rengeteget segített abban, hogy tisztábban és pontosabban lássam a kapcsolatomat, az abban lévő intimitás és szexualitás szerepét, problémáink forrását és ismétlődő mechanizmusait. Gyakorlati példák segítségével, kézzelfogható eszközöket adott a fejlődéshez. Ajánlom őt. /Zoé, 41 éves, személyes tanácsadás/

VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

MÉDIAMEGJELENÉSEK

Párkapcsolatokkal és szexuális gondokkal foglalkozó szakértőként a cikkeimet megtalálod a LOVELAB magazin oldalán, a 24.hu oldalon az Így jártam és a Kérdezz a szexről! blogokban. Az NLC.hu oldalon olvasói kérdésekre válaszolok, és podcasteket is hallgathatsz velem a Spotify-on: a Bárcsak tudtam volna podcastben a fiatalabb korosztálynak is segítek hasznos információkkal.