PÁRTERÁPIA – párkapcsolati tanácsadás

MI A PÁRTERÁPIA?

A párterápia nem más, mint egy hatékony eszköz arra, hogy mindazt, amit a párkapcsolatban, házasságban nem tudtok ketten megoldani, megtaláljátok a gondokra a megoldást. A legtöbb pár életében az intimitásban, a szexualitásban, a kommunikációban és a mindennapi praktikus együttműködés területek egyikén (vagy több területen is) vannak gondok. A párterápia tehát abban segíthet, hogy:

jobb, minőségibb legyen a szex együtt

könnyebben, gördülékenyebben működjetek együtt a hétköznapokban

képesek legyetek úgy veszekedni és vitázni, hogy azok építően hassanak a párkapcsolatra

Sereg Tímea vagyok, párkapcsolati és szexológus tanácsadó, ami azt jelenti, hogy a párkapcsolaton belüli problémákra és az egyéni szexuális problémák megoldására szakosodtam. 2016 óta segítem a férfiakat és nőket abban, hogy boldogabb és egészségesebb szexuális életet élhessenek. Tudom, hogy elsőre szokatlannak tűnik egy szakember felkeresése, hogy akár több hónap, egy év is eltelhet, mire ezt a döntést meghozza valaki. Nehéz bevonni egy idegent az intimszférába, de nem haszontalan, sőt. Ahhoz, hogy a mindennapok harmonikusabbak legyenek a házasságban, párkapcsolatban, fontos, hogy egy pártatlan harmadik fél segítsen a folyamatban.

AKKOR KERESS MEG A PÁRODDAL, HA:

sok a vita, rengeteg a megoldatlan konfliktus,

Párkapcsolati mediátorként a szerepem az, hogy egyfajta egyezségre jussunk a felmerülő konfliktusokban, problémákban. Segíthetek abban is, hogy eldöntsétek, szakítsatok-e vagy sem. A konfliktuskezelésben is tudok segíteni – megtanítalak arra, hogyan rendezd a vitákat, hogy a veszekedések ne mélyítsék tovább a problémákat.

ha gondok vannak a szexben,

Aki szeretné megtanulni, hogyan legyen magabiztosabb az ágyban, ha szeretné megtanulni, hogyan lehet elérni az orgazmust, hogy hogyan lehet újra feléleszteni a vágyat, segíthetek. Párban sokszor probléma az, hogy eltérő a libidó, hogy egyik vagy másik fél a nap egész más időszakában lenne képes a szexre. Párterápia keretében segíthetek ezt összehangolni. Fejleszthetjük együtt az intimitást, a szeretet kifejezését is egymás felé.

ha túlnőttek rajtatok a párkapcsolati nehézségek.

Tipikusan krízishelyzetet teremt a megcsalás a kapcsolatban vagy házasságban, de nemcsak szexuális értelemben lehet eljátszani a bizalmat. Anyagi eredetű gondok, a háztartás körüli problémák, a mindennapok logisztikája is ilyen lehet, ahogy elveszhet a bizalom akkor is, ha a családtagokkal, rokonokkal állandó a fesztültség. Minél nagyobb a harag és a düh, annál távolabb kerülhet egymástól két ember, akik valaha szerették egymást.

RÓLAM

EZ SZÁMOMRA NEMCSAK MUNKA

Örömmel tölt el, ha segíthetek abban, hogy önmagával és partnerével harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet éljen bárki, aki hozzám fordul. Párkapcsolati tanácsadással, a harmonikus szexuális élet elérésének segítésével foglalkozom, újságíróként a szexuális és párkapcsolati témakörben írok 2006 óta, szakértőként írt cikkeim elérhetőek a 24.hu oldalán.

Hiszek abban, hogy a férfi és a női energiák mindenkiben ott vannak, és abban is, hogy minden férfinak szüksége van arra, hogy igazán férfinak érezze magát egy nő mellett, mint ahogyan a nőknek is szükségük van arra, hogy igazán nőnek érezzék magukat egy férfi mellett. Segítek abban is, hogy ne szégyellje magát, és ne legyen zavarban senki a hálószobában, így sokkal több örömet megélhet. Tudom, hogy az éveken át cipelt fájó igazságok mekkora teherré tudnak válni, és azt is tudom, hogy beismerni, elmondani olyasvalakinek, aki hozzáértő, aki empátiával áll e teherhez, egyfajta szabadságot ad.

KÉPZÉSEIM:

A sárospataki Tanítóképző Főiskolán végeztem tanítóként, aztán az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója voltam felnőttképzés szakon, majd az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológusától tanultam az emberi szexualitás pszichológiáját, posztgraduális szexuálterapeuta képzésen. A párkapcsolati (és családi, illetve kamaszmediáció) mediátor képzés amin részt vettem, FAT által akkreditált képzés. Jelenleg tranzakcióanalitikus szemléletmódú coach képzésre járok.

ÚJSÁGÍRÓI MUNKÁM SZAKÉRTŐKÉNT:

Az emberi szexualitással több mint tíz éve foglalkozom, újságíróként is, cikkeimmel az a célom, hogy senki nem ijedjen meg, ha szexuális vagy párkapcsolati gondjai vannak, hanem lássák, hogy nincsenek egyedül, és gondjaikhoz tudnak segítséget kérni. 2006 óta írt cikkeimhez rengeteg kutatást ismertem meg, sok-sok interjút készítettem szakemberekkel is, mindegyikből tanultam, tudásomat bővíthettem a tanulmányaim mellett. 2016 óta foglalkozom párkapcsolati és szexuális tanácsadással.

Azoknak, akik megkeresnek, a valódi együttérzésemet, az abszolút nulla bírálatot és ítélkezést, a humorérzékemet és elkötelezettségemet tudom felajánlani, amik elősegíthetik a tartós változást az életükben. A személyes találkozás mellett örömmel dolgozom videochaten is, e-mail coaching ülésekre is van lehetőség, ezekre regisztrálni lehet a Kapcsolat oldalon.

MIÉRT ENGEM VÁLASSZ?

Magánemberként én is jól ismerem, milyen nehézségekkel találkozhatunk a mindennapokban. Az együttélés minden párkapcsolatban tartogat meglepetéseket, ahogy az életre is az a jellemző, hogy az egyetlen állandó tényező a változás. Én is megtapasztaltam, hogy a koronavírus-járvány hogyan alakította át a mindennapokat, hogyan kerültek felszínre az addig szőnyeg alá söpört problémák.

a közös munkánk valóban átformálhatja az életed

erőt kaphatsz velem ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságod

megtaláljuk együtt azt a célt, ami a fejlődésedet szolgálja, és segítek, hogy elérd a kitűzött célt

segítek abban, hogy felszabadítsd magad, többet láss a magánéletedből

NEM UNOD MÉG AZ ELÉGEDETLENSÉGGEL TÖLTÖTT IDŐT?

A közös munkánkban megtalálhatod az erőt ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságokat. Bárki elveszítheti az irányt az életében, és előfordulhat, hogy nem tudja, mit tegyen. Ismerem az érzést, és segíthetek neked abban, hogy sokkal könnyebb legyen az életed!

A közös munkánkban azonban nem a saját tapasztalataimból merítek, hanem arra koncentrálok, hogy a kliensek a lehető legtöbbet kihozhassák magukból a párkapcsolatban úgy, hogy az építse és fejlessze mindkettejüket. Abban hiszek, hogy az állandó önfejlesztés és a megfelelő önismeret sok-sok krízisen átsegítheti a párokat. Konkrét, gyakorlati eszközöket adok, edukatív technikákkal dolgozom.

HOGYAN ZAJLIK A PÁRTERÁPIA?

Az első alkalommal mindhárman találkozunk, megbeszéljük a célt, amit ti ketten határoztok meg. A következő két alkalom külön-külön zajlik, velem kettesben. A következő alkalommal pedig ismét együtt találkozunk, amikor már együtt elkezdjük a konkrét közös munkát. Lépésekben haladunk a cél felé, olyan tempóban, ahogy az életetek megengedi – általában a legkönnyebben megoldható gondokkal kezdjük, és haladunk a nehéz témák felé. A párkapcsolati gondoktól és az egyéni problémáktól is függ, hogy mennyire gyorsan tudunk haladni. (A közös munkánk során nincs semmilyen fizikai kontaktus, ez tilos és etikátlan.)

/Nem tudom vállalni, ha: egyiküket diagnosztizálták mentális betegséggel vagy esetleg személyiségzavarral él együtt. Ebben az esetben pszichoterapeuta segíthet a párkapcsolati gondok megoldásában./

SZOLGÁLTATÁSOK

Párterápia – párkapcsolati és házassági problémák egyénileg és párban is (közös nevező megtalálása, megcsalás, hatékonyabb együttműködés a mindennapokban, szakíts-e vagy sem)

Szexuális problémák egyénileg és párban is (vágy, libidó csökkenése, orgazmusgondok, merevedési problémák, pornó gondok, szexuális élet minőségi javítása)

Társkeresés, ismerkedés (új partnerrel való összehangolódás, társkeresés folyamatában segítség a randizásoktól a szexuális élményig, válás utáni új életrendezés és ismerkedés)

MENNYIBE KERÜL?

A párterápia 22.000 Ft / 50 perc két főnek. Párok esetében mediációs technikákkal is dolgozom, így problémáktól függ az ár is. A mediáció általában 2-3 órás, és 6.000 Ft / óra /fő.

ONLINE: a kapcsolatfelvétel és időpontfoglalás után az internetes felületet is megbeszéljük, többnyire a Messenger videochatet használom.

EMAILEN: a kapcsolatfelvételnél megadott email címen keresztül tudunk majd együttműködni.

AMIT MÁSOK MONDTAK RÓLAM

“Úgy voltam az egésszel, hogy belefeledkeztem, a világ megszűnt, és most nem attól tértem magamhoz, hogy a feleségemnek baja van, hanem azért, mert éreztem, hogy élvez, majd a negyedik, hatalmas orgazmusa után éreztem azt, hogy most már csak apró finomságokra vágyik, szerelemre, érintésekre, puszikra, semmi másra. Ha össze kellene foglalnom, ez óriási változás. Adni még nem tud, mert zavarban van, de hogy elfogadni megtanult, és kérni is, az biztos. Sehol egy műnyögés, semmi megjátszás. Köszönöm!”

/Károly, 56 éves, 20 éve házasságban, pártanácsadás/

“Amit válaszként kaptam, gyökeresen megváltoztatta az életemet. Fogalmam sincs, hogy ez az új út hova, merre fog vezetni, de elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy kaptam egy iránymutatást, amit magamban éreztem, de kellett hozzá egy megerősítés. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb döntésekkel és kellő bátorsággal éljem meg a mindennapokat. Ez a munka nehéz lesz, de semmit nem vártam jobban, mint ezt a pillanatot. Elkezdődik végre a saját életem.”

/Imola, 32 éves, online egyéni tanácsadás/

“Kevésbé érzem magam kellemetlenül a vitás helyzetekben a párommal, jobban átlátom, hogy mi az én felelősségem és mi a párom felelőssége a kapcsolatunkban. Rengeteget léptem előre a közös munkánk hatására saját magammal, sokkal magabiztosabb lettem. Könnyebben tudok beszélni a nehezebb témákról is, átlátom a kritikus kommunikációs folyamatokat és értem a saját működésemet.”

/Dávid, 28 éves, egyéni konzultáció/

Mi sem bízonyítja jobban a szakértelmét, mint az én esetem! A kitűzött célok számomra valótlannak tűntek, de a közös munkánk meghozta az eredményét: lassan a barátnőmmel közeledünk az egy éves évfordulónkhoz. /Imre, 26 éves, online, egyéni tanácsadás/

A közös munka során a problémám megoldott és azóta nagyon élvezem a szexet, sőt beszélni is imádok róla! (Ezt is a terápiának köszönhetem.) /Klára, 28 éves, egyéni, személyes tanácsadás/

Tímea a kapcsolaton belüli súrlódások kezelésében is komoly segítséget nyújtott, amire korábbi tapasztalatok híján rá is szorultam. Több mint másfél év után elmondhatom, hogy szerintem ez a közös munka Tímeával mentette meg a párkapcsolatomat. /Ádám, 39 éves, egyéni, online tanácsadás/

Szerettem Timivel dolgozni, őszinte és közvetlen légkörben működtünk együtt már az első alkalomtól kezdődően. Jól ráérzett mindig, hogy mikor mibe kell belekérdeznie, és rengeteget segített abban, hogy tisztábban es pontosabban lássam a kapcsolatomat, az abban lévő intimitás és szexualitás szerepét, problémáink forrását és ismétlődő mechanizmusait. Gyakorlati példák segítségével, kézzelfogható eszközöket adott a fejlődéshez. Ajánlom őt. /Zoé, 41 éves, személyes tanácsadás/

VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

MÉDIAMEGJELENÉSEK

Párkapcsolatokkal és szexuális gondokkal foglalkozó szakértőként a cikkeimet megtalálod a LOVELAB magazin oldalán, a 24.hu oldalon az Így jártam és a Kérdezz a szexről! blogokban. Az NLC.hu oldalon olvasói kérdésekre válaszolok, és podcasteket is hallgathatsz velem a Spotify-on: a Bárcsak tudtam volna podcastben a fiatalabb korosztálynak is segítek hasznos információkkal.