SZEXUÁLTERÁPIA PÁROKNAK

A szex kikopott? Esetleg rutinszerűen, unalmasan zajlik mindig ugyanakkor, ugyanazokban a pózokban? A partnered többször akarja a szexet mint te, és már a csókot is kerülöd, nehogy szex legyen a vége? Vagy ellenkezőleg, a párod kerül minden intimitást és már eleged van, hogy csak vársz? Ezekben mind segíthetek nektek:

orgazmus elérése a partnerrel szeretkezés közben, orgazmus összehangolása

libidók összehangolása

szexuális önismeret párokként (mire vágysz az ágyban, milyen a libidód)

érzelmi, intimitási gondok

korábbi, együtt megélt rossz emlék feldolgozása, ami akadályoz a szexben

Sereg Tímea vagyok, párkapcsolati és szexológus tanácsadó, ami azt jelenti, hogy a párkapcsolaton belüli problémákra és az egyéni szexuális problémák megoldására szakosodtam. 2016 óta segítem a férfiakat és nőket abban, hogy boldogabb és egészségesebb szexuális életet élhessenek. Tudom, hogy elsőre szokatlannak tűnik egy szakember felkeresése, hogy akár több hónap, egy év is eltelhet, mire ezt a döntést meghozza valaki. Nehéz bevonni egy idegent az intimszférába, de nem haszontalan, sőt. Ahhoz, hogy a mindennapok harmonikusabbak legyenek a házasságban, párkapcsolatban, fontos, hogy egy pártatlan harmadik fél segítsen a folyamatban.

AKKOR KERESSETEK MEG, HA:

ha már legalább 6 hónapja nem olyan a szex, mint korábban volt, valamiért nem működik

A régen megélt jó, kiváló szexuális élet az évek során megváltozhat, és ennek valamennyire van természetes folyamata. Azonban ha tartósan rossz a szexuális élet, pedig valaha volt nagyon jó is, akkor hajlamosak vagyunk abban a reményben élni, hogy még lehet ugyanolyan. Azonban magától megjavulni nem fog a gond: érdemes minél hamarabb segítséget kérni, mielőtt egymásra haragudnának a partnerek.

ha problémátok van azzal, hogy eltérő a libidótok

Rengeteg oka lehet annak, ha a szex megromlik a párkapcsolatban. A legfőbb ok általában az eltérő szexuális vágy, amit bizonyos keretek között össze lehet hangolni. Sok pár elköveti azt a hibát, hogy tudják, hogy a szexen lehetne javítani, de mivel más életterületeken jól működnek együtt, így nem foglalkoznak ezzel. Végül valamilyen krízishelyzet világíthat rá arra, hogy ezen érdemes lett volna akár évekkel korábban változtatni. Ilyen krízishelyzet lehet egy betegség, de akár a megcsalás is ilyen. Minél hamarabb kérnek segítséget a párok, annál könnyedebben tudnak majd átlendülni ezen a problémán együtt.

ha a pornónézésből és önkielégítésből van több és a valós szexben sok a kudarcélmény

A kudarcélmény (mint a korai magömlés vagy az erekció elvesztése idő előtt) a valódi szexben sok férfit arra kényszerít, hogy kerülje a szexet, és sajnos ehhez a pornót választják, ahol nem kell megfelelni senkinek és semminek. Nehéz lehet visszatalálni, és úgy működni az ágyban a partnerrel, mint a kezdetekkor. Különösen a kisgyerekes pároknál okozhat komolyabb gondot, hogy a férfi kiszorul a hálószobából, és a szexmentes kapcsolatban a pornóhoz fordul. Nőként pedig ezt elfogadni, megtűrni, sokak számára megalázó. Ha pedig állandóak a viták a hétköznapok miatt, akkor az szintén okozhat szexmentes kapcsolatot. Ezek is olyan okok, amiket ketten együtt a csodára várva nem fognak tudni megoldani.

EZEKBEN AZ ESETEKBEN FORDULNAK HOZZÁM PÁROK:

-merevedés fenntartásának erősítése, megtartása szex közben

-korai magömlés

-orgazmus megélése a partnerrel

-korábbi szexuális élményben ért negatív kritika, amiatt teljesítménykényszer vagy szégyenérzet

-eltérő szexuális vágy, sok visszautasítás az ágyban

-pornófüggőség, rendszeres pornónézés a valós szex rovására

-bizonytalanság a partnerrel való szexben

-új kapcsolatban megélt szexuális élet javítása

RÓLAM

EZ SZÁMOMRA NEMCSAK MUNKA

Örömmel tölt el, ha segíthetek abban, hogy önmagával és partnerével harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet éljen bárki, aki hozzám fordul. Párkapcsolati tanácsadással, a harmonikus szexuális élet elérésének segítésével foglalkozom, újságíróként a szexuális és párkapcsolati témakörben írok 2006 óta, szakértőként írt cikkeim elérhetőek a 24.hu oldalán.

Hiszek abban, hogy a férfi és a női energiák mindenkiben ott vannak, és abban is, hogy minden férfinak szüksége van arra, hogy igazán férfinak érezze magát egy nő mellett, mint ahogyan a nőknek is szükségük van arra, hogy igazán nőnek érezzék magukat egy férfi mellett. Segítek abban is, hogy ne szégyellje magát, és ne legyen zavarban senki a hálószobában, így sokkal több örömet megélhet. Tudom, hogy az éveken át cipelt fájó igazságok mekkora teherré tudnak válni, és azt is tudom, hogy beismerni, elmondani olyasvalakinek, aki hozzáértő, aki empátiával áll e teherhez, egyfajta szabadságot ad.

KÉPZÉSEIM:

A sárospataki Tanítóképző Főiskolán végeztem tanítóként, aztán az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója voltam felnőttképzés szakon, majd az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológusától tanultam az emberi szexualitás pszichológiáját, posztgraduális szexuálterapeuta képzésen. A párkapcsolati (és családi, illetve kamaszmediáció) mediátor képzés amin részt vettem, FAT által akkreditált képzés.

ÚJSÁGÍRÓI MUNKÁM SZAKÉRTŐKÉNT:

Az emberi szexualitással több mint tíz éve foglalkozom, újságíróként is, cikkeimmel az a célom, hogy senki nem ijedjen meg, ha szexuális vagy párkapcsolati gondjai vannak, hanem lássák, hogy nincsenek egyedül, és gondjaikhoz tudnak segítséget kérni. 2006 óta írt cikkeimhez rengeteg kutatást ismertem meg, sok-sok interjút készítettem szakemberekkel is, mindegyikből tanultam, tudásomat bővíthettem a tanulmányaim mellett. 2016 óta foglalkozom párkapcsolati és szexuális tanácsadással.

Azoknak, akik megkeresnek, a valódi együttérzésemet, az abszolút nulla bírálatot és ítélkezést, a humorérzékemet és elkötelezettségemet tudom felajánlani, amik elősegíthetik a tartós változást az életükben. A személyes találkozás mellett örömmel dolgozom videochaten is, e-mail coaching ülésekre is van lehetőség, ezekre regisztrálni lehet a Kapcsolat oldalon.

MIÉRT ENGEM VÁLASSZ?

Magánemberként én is jól ismerem, milyen nehézségekkel találkozhatunk a mindennapokban. Az együttélés minden párkapcsolatban tartogat meglepetéseket, ahogy az életre is az a jellemző, hogy az egyetlen állandó tényező a változás. A szexuális életben is lenyomatot hagynak az egyéb életterületen megtapasztalt gondok, főleg a stressz. Rengetegen használják a stressz levezetésére a pornónézést és önkielégítést, ami idővel konkrét gondokat okozhat a merevedésben a valós szexuális életben. A gyerekek születése utáni időszak is igen nehéz helyzet lehet, és a korábbi párkapcsolati kudarcok is megmutatkozhatnak a férfiaknál és a nőknél is az ágyban.

a közös munkánk valóban átformálhatja az életed

erőt kaphatsz velem ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságod

megtaláljuk együtt azt a célt, ami a fejlődésedet szolgálja, és segítek, hogy elérd a kitűzött célt

segítek abban, hogy felszabadítsd magad, többet láss a magánéletedből

NEM UNOD MÉG AZ ELÉGEDETLENSÉGGEL TÖLTÖTT IDŐT?

A közös munkánkban megtalálhatod az erőt ahhoz, hogy átvészeld a magánéleti válságokat. Bárki elveszítheti az irányt az életében, és előfordulhat, hogy nem tudja, mit tegyen. Ismerem az érzést, és segíthetek neked abban, hogy sokkal könnyebb legyen az életed!

A közös munkánkban azonban nem a saját tapasztalataimból merítek, hanem arra koncentrálok, hogy a kliensek a lehető legtöbbet kihozhassák magukból a párkapcsolatban úgy, hogy az építse és fejlessze mindkettejüket. Abban hiszek, hogy az állandó önfejlesztés és a megfelelő önismeret sok-sok krízisen átsegítheti a párokat. Konkrét, gyakorlati eszközöket adok, edukatív technikákkal dolgozom.

HOGYAN ZAJLIK A SZEXUÁLTERÁPIA PÁROKNAK?

Személyesen és online, és az első alkalommal amikor találkozunk, megbeszéljük a célt, amit ti határoztok meg. A következő két alkalommal a korábbi szexuális életet, szerelmi életet beszéljük meg külön-külön. Azután pedig konkrét gyakorlati feladatok következnek, amiket minden esetben egyedül, majd párban otthon kell gyakorolni. Lépésekben haladunk a cél felé, olyan tempóban, ahogy a kliensek élete megengedi – általában a legkönnyebben megoldható gondokkal kezdjük, és haladunk a nehezebb gyakorlatok felé.

A szex az elfogadásról és a megengedésről is szól, testileg-lelkileg hatalmas ereje van a házasságok, párkapcsolatok megtartásában. A szexuálterápiás programmal egy életre szóló javulás érhető el.

Minden esetben szükséges a fizikai vizsgálatok eredménye is, ha nincsenek szervi gondok a háttérben akkor ez a szexuálterápiás program segíthet. Azoknál, akiknél állapítottak meg szervi betegséget ami befolyásolhatta a szexuális életet, akkor érdemes eljönniük, ha úgy érzik, a betegség mentálisan is hatással lehet a szexuális életre – azaz szükségét érzik annak, hogy újra magabiztosságot szerezzenek az ágyban. (A közös munkánk során nincs semmilyen fizikai kontaktus, ez tilos és etikátlan.)

SZOLGÁLTATÁSOK

Párterápia – párkapcsolati és házassági problémák egyénileg és párban is (közös nevező megtalálása, megcsalás, hatékonyabb együttműködés a mindennapokban, szakíts-e vagy sem)

Szexuális problémák egyénileg és párban is (vágy, libidó csökkenése, orgazmusgondok, merevedési problémák, pornó gondok, szexuális élet minőségi javítása)

Társkeresés, ismerkedés (új partnerrel való összehangolódás, társkeresés folyamatában segítség a randizásoktól a szexuális élményig, válás utáni új életrendezés és ismerkedés)

MENNYIBE KERÜL?

A szexuálterápia pároknak (tanácsadás) ára: 22.000 Ft / 50 perc/ 2 fő. Párok esetében mediációs technikákkal is dolgozom, így problémáktól függ az ár is. A mediáció általában 2-3 órás, és 6.000 Ft / óra /fő.

ONLINE: a kapcsolatfelvétel és időpontfoglalás után az internetes felületet is megbeszéljük, többnyire a Messenger videochatet használom. A férfi szexuálterápia csak online lehetséges.

EMAILEN: a kapcsolatfelvételnél megadott email címen keresztül tudunk majd együttműködni.

AMIT MÁSOK MONDTAK RÓLAM

“Úgy voltam az egésszel, hogy belefeledkeztem, a világ megszűnt, és most nem attól tértem magamhoz, hogy a feleségemnek baja van, hanem azért, mert éreztem, hogy élvez, majd a negyedik, hatalmas orgazmusa után éreztem azt, hogy most már csak apró finomságokra vágyik, szerelemre, érintésekre, puszikra, semmi másra. Ha össze kellene foglalnom, ez óriási változás. Adni még nem tud, mert zavarban van, de hogy elfogadni megtanult, és kérni is, az biztos. Sehol egy műnyögés, semmi megjátszás. Köszönöm!”

/Károly, 56 éves, 20 éve házasságban, pártanácsadás/

“Amit válaszként kaptam, gyökeresen megváltoztatta az életemet. Fogalmam sincs, hogy ez az új út hova, merre fog vezetni, de elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy kaptam egy iránymutatást, amit magamban éreztem, de kellett hozzá egy megerősítés. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb döntésekkel és kellő bátorsággal éljem meg a mindennapokat. Ez a munka nehéz lesz, de semmit nem vártam jobban, mint ezt a pillanatot. Elkezdődik végre a saját életem.”

/Imola, 32 éves, online egyéni tanácsadás/

“Kevésbé érzem magam kellemetlenül a vitás helyzetekben a párommal, jobban átlátom, hogy mi az én felelősségem és mi a párom felelőssége a kapcsolatunkban. Rengeteget léptem előre a közös munkánk hatására saját magammal, sokkal magabiztosabb lettem. Könnyebben tudok beszélni a nehezebb témákról is, átlátom a kritikus kommunikációs folyamatokat és értem a saját működésemet.”

/Dávid, 28 éves, egyéni konzultáció/

Nem volt komoly párkapcsolatom, illetve szexuális élményem sem. Ezekkel a gondokkal kerestem meg Timeát, hogy segítsen. Előre kidolgozott és személyreszabott tanácsokkal látott el, rengeteg dolgot tanultam, amik egy életre szóltak. Mi sem bízonyítja jobban a szakértelmét, mint az én esetem! A kitűzött célok számomra valótlannak tűntek, de a közös munkánk meghozta az eredményét: lassan a barátnőmmel közeledünk az egy éves évfordulónkhoz. /Imre, 26 éves, online, egyéni tanácsadás/

Szerettem Timivel dolgozni, őszinte és közvetlen légkörben működtünk együtt már az első alkalomtól kezdődően. Jól ráérzett mindig, hogy mikor mibe kell belekérdeznie, és rengeteget segített abban, hogy tisztábban es pontosabban lássam a kapcsolatomat, az abban lévő intimitás és szexualitás szerepét, problémáink forrását és ismétlődő mechanizmusait. Gyakorlati példák segítségével, kézzelfogható eszközöket adott a fejlődéshez. Ajánlom őt. /Zoé, 41 éves, személyes tanácsadás/

VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

MÉDIAMEGJELENÉSEK

Párkapcsolatokkal és szexuális gondokkal foglalkozó szakértőként a cikkeimet megtalálod a LOVELAB magazin oldalán, a 24.hu oldalon az Így jártam és a Kérdezz a szexről! blogokban. Az NLC.hu oldalon olvasói kérdésekre válaszolok, és podcasteket is hallgathatsz velem a Spotify-on: a Bárcsak tudtam volna podcastben a fiatalabb korosztálynak is segítek hasznos információkkal.