Ő a harmadik gyerekről beszél, én szenvedek a szexhiánytól

El vagyunk hidegülve egymástól, nagy a köztünk lévő feszültség, ezért nagyon sokat kellene dolgoznunk az ügyön, amennyiben mindketten akarjuk. Ő már a harmadik gyerekről beszél, pedig nem élünk intim, harmonikus házasságban. Folyamatosan szenvedek a szexhiánytól, és attól hogy a párom nem rajong értem semmilyen értelemben, csak néha bújik vagy ölel meg”

– áll a szerkesztőséghez érkezett olvasói levélben. A probléma nem egyedi, rengeteg házaspár és pár szenved egymás mellett a szexhiánytól – van, ugyan, hogy a férfi nem akarja, de nem ez a gyakori, hanem az, hogy a nő nem vágyik a társára. Sehogyse.

Ha a nő elutasító, és hosszú hónapokon, esetleg éveken keresztül nincs egyáltalán szex otthon, akkor a férfit olyan mélyre lökheti, ahonnan nehéz a visszaút. A női frigiditás vagy libidóhiány rengeteg párkapcsolati problémát szül: a férfi folyamatosan csalódást él meg az elutasítások miatt, önértékelési zavarai lesznek.

Megtörténhet, hogy a férfi lefojtja a vágyait, nem lép félre, és ez az elfojtás később furcsa hobbikban, hóbortokban manifesztálódik. Például elmegy keramikus tanfolyamra, főzőtanfolyamokra, egyre többet eszik, hízik. De ez csak a kezdet.

A cikk a 24.hu oldalon jelent meg, a cikk egészét ide kattintva lehet elolvasni.