Te tudod, mire vágysz az ágyban? Biztos?

Ha valaki szeretné, hogy a szexuális életében változás álljon be, akkor tisztáznia kell, konkrétan mire is vágyik, de ez nem biztos, hogy az, amit elsőre rávágna az ember. Elképzelhető, hogy nem merjük megmondani a másiknak, mit szeretnénk, félünk, mit reagálna rá. Lehetséges, hogy azt gondoljuk, nem szabad erről beszélnünk, mert úgyse kapnánk meg amire vágyunk, és csak csalódás lenne az egész. A struccpolitika az ágyban hosszú távon sem működik, nem szabad háttérbe szorítani a saját szexuális vágyat, sőt, inkább azon kellene gondolkodni, hogyan kommunikáljuk a saját igényeinket úgy, hogy érdemben változást érjünk el.

A változás eléréséhez szexterápián általában a gondolkodásmódon és a hozzáálláson változtatunk, leromboljuk a tévhiteket és pontos információkkal, megismerve az egyéni igényeket újra felépítjük a szexuális életet. Úgy, hogy az minél teljesebb, harmonikusabb legyen. Ezt a célt csak akkor lehet elérni, ha a múltbéli tapasztalatokat és a partnerrel közös élményeket figyelembe vesszük.

Ahhoz, hogy terápiás környezet nélkül valaki tisztában legyen azzal, mire is vágyik az ágyban, íme néhány segítő kérdés a cél eléréséhez:

  • Mi volt a három legjobb szexuális élmény a jelenlegi partnerrel, amit együtt éltek át? Ehhez jó, ha megkérdezzük a partnert is, és együtt összeállítjuk a legjobb három szexünket. Ebből a háromból válasszunk ki egyet, és gondoljuk végig, miért volt az annyira jó.
  • Milyen volt a környezet, mi történt aznap? Este történt? Reggel? Hol zajlott? Ki kezdeményezett? Pontosan hogyan történt? Mennyi és milyen előjáték volt? Kin, milyen ruha volt? Ki vetkőztetett le kit először és hogyan tette?
  • Ha este történt, akkor aznap mennyit beszélgettek napközben? Cseteltek? Smsben vágytak egymásra?

Minél több részletre emlékszünk, annál jobb, és annál biztosabb, hogy pontos képet kapunk arról, mire is vágyunk úgy igazán a szexben. A 24.hu oldalon bővebben is olvasható ez a cikk, ha ide kattintasz. Ha pedig konkrét válaszokat szeretnél, töltsd le ingyen az alábbi munkafüzetet, igyál meg közben egy kávét vagy egy teát, ha akarod, avasd be a partnered is, és töltsétek ki együtt!

 Kattints ide, és letöltheted a munkafüzetet teljesen ingyen!