Ilyen, amikor te is teszel azért, hogy a párod szakítson veled

Nem mindig a te hibád, ha valaki kidobott, de lehetséges, hogy közöd van ahhoz, hogy a párkapcsolatodban csalódást éltél meg. Sok olyan dolog van a hétköznapi viselkedésünkben, amik a szakításig vezethetnek. Az egyik ilyen, ha állandóan csak arról beszélsz, neked mi a rossz, de a problémák megoldására nem törekedsz.

Ha az alábbiakat csináltad, tettél azért, hogy a párod szakítson veled

1. Folyton a gondokról beszéltél

Nem kell mindent egymással megbeszélni, sem egymást pszichológialag analizálni, majd a párkapcsolati gondokban tapicskolni hónapokig. A gondokra közösen megoldást kell találni, ha együtt nem megy, akkor szakértő segítségét érdemes igénybe venni.

2. A partnered folyamatosan szomorú 

Intő jel, ha azt látjuk, hogy a másik keveset, vagy egyáltalán nem mosolyog, hogy már hónapok óta nem dúdolgat magában, hogyha nem szívesen megy haza, vagy ha szinte egyáltalán nem érzi magát a közös lakásban otthon. Ha a másik folyamatosan szomorú, és nem azért, mert éppen gyászolja egy közeli szerettét, akkor érdemes magunkba fordulni, mit tehetünk a szomorúsága ellen.

3. Nem emlékszel az utolsó pillanatra, amikor kedveskedni akartál neki

Mindig jó tenni valamit azért, hogy a másik jól érezze magát, lehet ez egy kedves meglepetés, egy nem drága ajándék, amire régóta vágyott, vagy csak egy finom vacsora, idilli hangulatban otthon. A kedvenc reggeli, kedvenc leves, vagy az előre megengedett kád meleg víz habbal is elég, a fő, hogy érezze a másik a törődést.

4. Nem foglalkoztál a partnereddel, mert nem hitted, hogy valaha elhagyna

Megtörténik, hogy valaki annyira biztos a párkapcsolatában, és annyira önimádó, hogy észre sem veszi, ha a másik fuldoklik a kapcsolatban. A másikkal törődésre az előbbi pont például jó lehet, illetve az is előre lendíti a kapcsolatot, ha megkérdezzük a másiktól: tudok valamiben segíteni?

5. A körülötted lévők próbáltak veled beszélni, hogy rosszul bánsz a partnereddel

A barátok, családtagok időnként szeretnek beleavatkozni a párkapcsolatunkba, és néha jól is teszik. Ha bármelyik közeli ismerős szólt, hogy figyelj, biztos, hogy így kellett volna hozzászólnod a társadhoz, ahogy most tetted? Vagy, ha mellékesen megjegyzik, hogy te aztán értesz ahhoz, hogyan cseszd el az egészet, akkor a hárítás és poénkodás helyett inkább beszélgessünk el arról, mit is látnak mások kívülről. Nem biztos, hogy rosszat akarnak.

6. Kis okok miatt is veszekedtél a pároddal

Leejtette a kristálypoharat, ami darabokra tört, leégett a rakott krumpli alja, késett tíz percet valahonnan, vagy csak tovább tollászkodott a fürdőben, mint szeretted volna, ezek mind nem azok az okok, amik miatt bárkivel is veszekedni kellene. Ha apróságokon áll a bál, akkor a másik joggal érzi azt, hogy nem tud elég jó lenni, és nem tud megfelelni. Ez később sokkal több galibát, szorongást és félelmet szül, mint amit várnánk. Ez egyértelműen szakításhoz vezet.

7. Bíráltad őt

De béna vagy! Olyan hüye vagy! Te mindig … ! Te soha ..! – ezeket tényleg nagyon, de nagyon kellene kerülni. Úgy általánosságban a mások feletti ítélkezést is kerülni kellene, nehéz, de próbálkozni érdemes.

8. Győztesként és vesztesként éltétek a mindennapokat 

Az állandó veszekedések és harcok hadiállapotot szülnek, már a porszívózás is egyfajta játszma része lehet, pedig ki tud bármeddig kiegyensúlyozott lenni, ha folyton csak a baj van. A veszekedések vége pedig kábé akkortól datálódik, amikor az adott helyzetből valaki egyértelmű győztesen vagy vesztesen kerül ki. Pedig ilyenkor mindenki veszít, méghozzá egymást.