A házas magyar nők 45 évesen kezdenek hűtlenkedni

Kevés szó esik a női hűtlenségről, és kevesen is kutatják a jelenséget, sajnos. Pedig ha egy nő félrelép, az teljesen más a társadalom szemében, mintha egy férfi teszi. A pasik nehezebben is bocsátják meg, ha egyáltalán túl tudnak lépni ezen valaha is. Ezzel szemben a másik oldalon a nőktől szinte elvárás, hogy ne érzékenykedjék túl, ha a férj időnként szeretőt tart vagy egyéjszakázik, esetleg kurvázik.

A házas nők hűtlenkedési szokásait a VictoriaMilan társkereső oldal mérte fel a saját adatbázisában. Az oldal profilja ugyanaz, mint a viszony.hu-é, kifejezetten házasokra szakosodtak. A felmérés eredménye szerint nagy átlagban 36,6 évesen kezdenek hűtlenkedni a nők, és hogy teljes képet kapjunk, érdemes hozzátenni, hogy az átlagot nézve 29 évesen mondják ki a boldogító igent. Tehát nagyjából a házasságkötés után hét-nyolc évvel kezdenek el félrelépni, de ez országonként eléggé eltér.

Az eredmények átlagosan országonként lebontva:

  • az Egyesült Királyság házas női átlagosan 25-29 éves korukban lépnek félre, a házasságkötés után 4,4 évvel
  • a spanyol nők 40-44 évesen,
  • Magyarországon 45-49 évesen, a többi ország átlagához képest viszonylag későn kacsintanak ki a házasságból a nők.

  • Írországban a nők 3,5 évvel a házasságkötés után, átlagosan 30,8 évesen csalják meg férjeiket,
  • az Egyesült Államokban a házasságkötés után 8,5 évvel, átlagosan 35,5 évesen keresnek maguknak szeretőt a nők,
  • Dél-Amerikában átlagosan 33,4 évesen, 7,4 évvel a házasságkötés után lépnek félre.

“A nők számtalan okból mennek bele egy viszonyba” – nyilatkozta a társkereső oldal alapítója, Sigurd Vedal. “Talán a férjük nem biztosítja számukra a megfelelő figyelmet és tiszteletet, amit megérdemelnének. Talán még mindig szeretik egymást, de a szikra eltűnt a kapcsolatukból. Az is lehet, hogy nyitott házasságban élnek, és mindkettejüknek szükségük van arra, hogy megéljék a fizikai szükségleteiket.”

Egyértelmű, hogy az új szerető színt visz bárki életébe, és egy ideig talán fel is dobja a házasságot – amíg a másik nem tud a viszonyról. Az bizonyított tény, hogy a nőknek több mint 200 motivációs okuk is van arra, hogy lefeküdjenek valakivel, az okok közt a saját nőiségük bizonyítása is ott van, nemcsak a férjekkel/partnerekkel való kapcsolat minőségének romlása. Ez utóbbin párterápián lehet javítani, de csak akkor, ha mindketten akarják.